Egy tökéletesen elhelyezett latex óvszer is csak azt tudja megvédeni, amit takar

Surefire Techniques to Meet Women in Faculty
Kolesterooliskeptikule Marshall Deutschile minu kirjutatu ei meeldinud.

Egy tökéletesen elhelyezett latex óvszer is csak azt tudja megvédeni, amit takar

Egy tökéletesen elhelyezett latex óvszer is csak azt tudja megvédeni, amit takar

Az egyidejű tesztoszteronpótló terápia a válaszreakció megnövekedett valószínűségével járt, de a tesztoszteron készítmény (helyileg vagy injekcióval) nem befolyásolta a választ.

A férfiak átlagos életkora a vizsgálatban 63 év volt, ami nem különbözött a reagálók és a nem válaszolók között.

Az eredmények lenyűgözték Hossein Sadeghi-Nejad orvost, aki moderálta a Hsieh tanulmányát is tartalmazó poszter előadást.

Bárki, aki szexuális gyógyászattal foglalkozik, tudja, hogy ez a betegcsoport egy nagyon nehezen kezelhető csoport," – mondta Sadeghi-Nejad, a New Jersey-i Orvosi és Fogászati ​​Egyetem munkatársa, Hackensackben. "Valójában nagyon keveset tudtunk nekik ajánlani. Úgy gondolom, hogy ez egy kiváló munka, és remélhetőleg egy út a pácienseink számára. "

Egy kérdésre válaszolva Hsieh elmondta, hogy egyik betegnél sem jelentkeztek súlyos mellékhatások. A fejfájás és a szédülés a leggyakrabban jelentett nemkívánatos események a kabergolinnal kezelt betegeknél. A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni szívbillentyű-betegségben szenvedő betegeknél, mivel a kabergolin egyes súlyosbodását jelezték.

A kabergolin-kezelés megkezdése előtt minden billentyűbetegségben szenvedő beteget echokardiográfiával kell kiszűrni," – mondta Hsieh.

Iratkozzon fel szexuális egészséggel kapcsolatos hírlevelünkre!

A legújabb szexuális egészség

A tesztoszteron rejtelmei

Írta: Shanna H. Swan, PhDA, 2021. április 21

A legjobb szexuális technikák a női izgalom és örömszerzés érdekében

Egy országos felmérésből kiderül, hogyan kérhetnek a nők azt, amit akarnak.

Írta: Beth Levine 2021. április 14

Az apák krónikus egészségi állapotai, amelyek a terhesség elvesztésének kockázatához kapcsolódnak

A tanulmány azt sugallja, hogy a leendő apák metabolikus szindróma 4-ből több mint 1 terhességi elvesztéshez kapcsolódik.

Becky Upham 2020. december 18

15 szex-pozitív wellness ajándék

Az okostelefontól a hálószobáig ezek a szexuális wellness ajándékok garantáltan felforgatják a fejüket és begörbítik a lábujjakat.

Írta: Kaitlin Sullivan 2020. november 4

Miért szexelnek kevesebbet az amerikai fiatalok, mint valaha?

Egy újonnan publikált tanulmány, amely két évvel a járvány előtt zárult, megállapította, hogy a fiatalok kevesebb szexet élnek a 21. században.

Írta: Jessica Migala 2020. augusztus 11

Az övé és az övé szexuális egészséggel kapcsolatos probléma

Egy tanulmány szerint egy férfi pénisz mikrobiomája megjósolhatja, hogy női partnerében kialakul-e bakteriális vaginosis.

Írta: Stacey Colino 2020. augusztus 5

5 tipp a legjobb szexterapeuta kiválasztásához Önnek és partnerének

Képzett terapeutát keres, hogy segítsen szexuális problémáiban, de nem tudja, hol kezdje? Íme, amit tudnia kell.  

Írta: Catherine Pearson 2020. március 9

Mi az a szexterapeuta, és hogyan segíthet nekem?

Akár szexuális funkciókkal, akár intimitási problémákkal küzd, egy szexterapeuta segíthet.

Írta: Catherine Pearson 2020. március 5

Egy új tanulmány szerint a fiatal nők fele elégedetlen a szexuális életével

Az eredmények azt mutatják, hogy a szorongás, a rossz testkép és a stressz elégedetlenséghez vezethet.

Becky Upham 2020. február 27

5 módszer a szerelmi hormon, az oxitocin felszabadítására

Írta: Laurie Sue Brockway, 2015. február 11"

Számos pletyka és mítosz kering a fogamzásgátló hatásokkal kapcsolatban, és fontos, hogy ne hagyd, hogy ezek befolyásolják a terhesség elkerülése érdekében megfelelő fogamzásgátló módszerrel kapcsolatos döntésedet. A Everyday Health felállítja a rekordot az Ön számára.

1. mítosz: A tabletta szedése súlygyarapodást okoz.

A súlygyarapodás miatti aggodalom, mint a születésszabályozás mellékhatása, gyakori probléma a hormonális fogamzásgátlási módszereket fontolgató nők körében.

Nem szabadna így lennie – mondja Andrea S. Fernandez, MD, a Winston-Salem állambeli Wake Forest Egyetem Orvostudományi Karának Női Egészségügyi Kiválósági Központjának általános szülészeti és nőgyógyászati ​​részlegének vezetője. Bár minden nő másképp reagál, a legtöbb nő a szokásos fogamzásgátló tabletták alkalmazásakor nem fog hízni a fogamzásgátló tabletta miatt. És az egészséges életmódra való összpontosítás – a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás – segíthet a súlycsökkentésben.

2. mítosz: A hormonális fogamzásgátlók elhagyása befolyásolja a termékenységet.

A pletykák szerint annyi időt és energiát azzal tölt, hogy megakadályozza a terhességet, de rájön, hogy nehezebb teherbe esni, miután elhagyta a tablettát. De az igazság az, hogy bár előfordulhat egy kis késés a termékenység visszatérésében, maradandó károsodás nem történik – a meddőség nem a születésszabályozás mellékhatása.

„Amint az ovuláció újraindul, teherbe eshet” – mondja Dr. Fernandez. „A nők körülbelül 50 százalékának lesz ovulációja a fogamzásgátló tabletták abbahagyását követő első hónapban. A legtöbb nő ovulációja a fogamzásgátló tabletta abbahagyása utáni első három-hat hónapban kezdődik. ”

3. mítosz: Nem szabad folyamatosan fogamzásgátló tablettát szednie.

Egy kis szünet segíthet a nőknek bizonyos helyzetekben, például azoknál, akiknek áttöréses vérzésük van, és ha négy-öt napig abbahagyja a tabletták szedését, akkor visszatérhet a helyes útra. „Ezen túlmenően azoknak a nőknek, akik ciklikus alapon szednek hagyományos fogamzásgátló tablettákat, nem kell szünetet tartaniuk a tabletták szedésében, hacsak nem akarnak teherbe esni” – mondja Fernandez.

Ha bármilyen okból átmenetileg abbahagyja a tabletták szedését, ne feledje, hogy a terhesség lehetséges – használjon kiegészítő fogamzásgátló módszereket, például óvszert, ha nem szeretne teherbe esni.

4. mítosz: A tabletta bevétele mellrákhoz vezethet.

Mivel a mellrák hormonokhoz kötődik, a nők gyakran aggódnak amiatt, hogy a mellrák megnövekedett kockázata a születésszabályozás mellékhatása lehet. Sajnos ez az egyik mellékhatás, amely nem csupán mítosz.

“Az American Cancer Society által bemutatott legújabb tanulmányok szerint a fogamzásgátló tablettákat használó nőknél valamivel nagyobb a mellrák kockázata, mint azoknál, akik soha nem használták őket” – mondja Fernandez. Ez a kockázat azonban csak akkor áll fenn, ha Ön ténylegesen szedi a tablettát. „Úgy tűnik, hogy azoknál a nőknél, akik több mint 10 éve hagyták abba a fogamzásgátló tabletták használatát, nincs megnövekedett kockázatuk. ”

5. mítosz: Nem eshet teherbe, ha menstruációja alatt szexel.

Nem igaz: A tested a ciklusod során bármikor felszabadíthat egy tojást. „Míg a menstruáció a legvalószínűtlenebb időszak az ovulációhoz, a nők teherbe eshetnek, miután menstruációjuk során szexeltek. Ne feledje, hogy a spermiumok megfelelő körülmények között akár hat napig is élhetnek a hüvelyben vagy a méhben” – mondja Fernandez.

6. mítosz: A szoptatás megakadályozza a terhességet.

Bocsánat – egy másik népszerű mítosz megdöntött. Bár igaz, hogy a szoptatás egy időre megállíthatja az ovulációt, ez nem tartozik a garantált fogamzásgátló módszerek közé.

„A folyamatos szoptatás az úgynevezett laktációs amenorrhoeát [nincs menstruáció] idézheti elő a szülés utáni első négy-hat hónapban, de ez még akkor is csak körülbelül 95-98 százalékos hatást fejt ki” – mondja Fernandez. Ha szoptat, beszéljen kezelőorvosával a fogamzásgátlási lehetőségekről.

7. mítosz: A közösülés utáni zuhanyozás megakadályozza a terhességet.

Az öblítés a hüvely kimosásának folyamata. A nők tévesen azt hiszik, hogy ez kiöblítheti a spermát és még a nemi úton terjedő betegségeket is, de Fernandez általában nem tanácsolja az öblítést, és külön megjegyzi, hogy az öblítés nem akadályozza meg a terhességet vagy a fertőzést. Ehelyett csak kényelmetlenül érezheti magát. “Az öblítés irritálhatja a hüvely falát, eltávolítva a jó és a rossz baktériumokat a hüvelyben” – figyelmeztet.

8. mítosz: Nem eshet teherbe az első szexuális kapcsolata során.

Igen tudsz. A terhesség akkor következik be, amikor a tojás találkozik a spermával, és ez a szexuális történelem bármely pontján megtörténhet. „Csak egy szexuális találkozás szükséges a teherbe eséshez. Az első szexuális találkozástól olyan könnyen teherbe eshet, mint a századiktól” – mondja Fernandez.

9. tévhit: Nem leszel terhes, ha a partnered kihúzza magát az ejakuláció előtt.

Sajnos ez nem garantált fogamzásgátlási lehetőség. Ez az elvonási módszernek nevezett megközelítés megköveteli, hogy a férfi az orgazmus előtt vegye ki az erekciós péniszét a nő hüvelyéből.

„Körülbelül 75 százalékban hatásos, ami azt jelenti, hogy minden negyedik nő, aki ezt egyedüli fogamzásgátlási formájaként használja, egy éven belül teherbe esik” – mondja Fernandez. Ennek a viszonylag magas meghibásodási aránynak az az oka, hogy a spermiumok azelőtt szabadulhatnak fel, hogy a férfi vagy a nő észrevenné.

10. mítosz: A születésszabályozás a szexuális úton terjedő betegségek (STD) ellen is véd.

A szexuális tevékenység elleni védekezés tervezésekor két szempontot kell figyelembe vennie: a terhesség megelőzését és a fertőző betegségek elleni védekezést. Nem minden fogamzásgátlási lehetőség nyújt védelmet a fertőzések átvitelével szemben. Különösen a hormonális fogamzásgátló módszerek nem kínálnak STD-megelőzést.

„Az egyetlen olyan fogamzásgátlási forma, amely véd az STD-k ellen, a gátformák, például az óvszer” – mondja Fernandez. És néhány akadálymentes születésszabályozási lehetőség továbbra is veszélyezteti az STD-k kialakulását. Egy tökéletesen elhelyezett latex óvszer is csak azt tudja megvédeni, amit takar.

Amikor tájékozott döntéseket hoz a megfelelő fogamzásgátlási lehetőségekről, beszéljen orvosával, és szerezzen információkat megbízható forrásokból. Ha az egészségedről van szó, csak a tények számítanak.

Tudjon meg többet a mindennapi egészség szexuális egészségügyi központjában.

Iratkozzon https://harmoniqhealth.com/hu/ fel szexuális egészséggel kapcsolatos hírlevelünkre!

A legújabb szexuális egészség

A tesztoszteron rejtelmei

Írta: Shanna H. Swan, PhDA, 2021. április 21

A legjobb szexuális technikák a női izgalom és örömszerzés érdekében

Egy országos felmérésből kiderül, hogyan kérhetnek a nők azt, amit akarnak.

Írta: Beth Levine 2021. április 14

Az apák krónikus egészségi állapotai, amelyek a terhesség elvesztésének kockázatához kapcsolódnak

A tanulmány azt sugallja, hogy a leendő apák metabolikus szindróma 4-ből több mint 1 terhességi elvesztéshez kapcsolódik.

Becky Upham 2020. december 18

15 szex-pozitív wellness ajándék

Az okostelefontól a hálószobáig ezek a szexuális wellness ajándékok garantáltan felforgatják a fejüket és begörbítik a lábujjakat.

Írta: Kaitlin Sullivan 2020. november 4

Miért szexelnek kevesebbet az amerikai fiatalok, mint valaha?

Egy újonnan publikált tanulmány, amely két évvel a járvány előtt zárult, megállapította, hogy a fiatalok kevesebb szexet élnek a 21. században.

Írta: Jessica Migala 2020. augusztus 11

Az övé és az övé szexuális egészséggel kapcsolatos probléma

Egy tanulmány szerint egy férfi pénisz mikrobiomája megjósolhatja, hogy női partnerében kialakul-e bakteriális vaginosis.

Írta: Stacey Colino 2020. augusztus 5

5 tipp a legjobb szexterapeuta kiválasztásához Önnek és partnerének

Képzett terapeutát keres, hogy segítsen szexuális problémáiban, de nem tudja, hol kezdje? Íme, amit tudnia kell.  

Írta: Catherine Pearson 2020. március 9

Mi az a szexterapeuta, és hogyan segíthet nekem?

Akár szexuális funkciókkal, akár intimitási problémákkal küzd, egy szexterapeuta segíthet.

Írta: Catherine Pearson 2020. március 5

Egy új tanulmány szerint a fiatal nők fele elégedetlen a szexuális életével

Az eredmények azt mutatják, hogy a szorongás, a rossz testkép és a stressz elégedetlenséghez vezethet.

Becky Upham 2020. február 27

5 módszer a szerelmi hormon, az oxitocin felszabadítására

Írta: Laurie Sue Brockway, 2015. február 11"

ADAGOK: 4 | ÖSSZIDŐ: 38 perc

Hozzávalók

1 font hal, tonhal steak 1 hüvelyk vastagra vágva

3 evőkanál ecet, sherry

2 evőkanál medvehagyma apróra vágva

1 evőkanál mustár, dijoni módra

2 evőkanál olaj, olíva

1 szardella (filé) leöblítve és pépesítve

bors, fehér

8 uncia burgonya, új (apró) negyedelve

6 uncia bab, zöld

6 csésze saláta, bibb

3/4 csésze retek vékonyra szeletelve

1/2 csésze olajbogyó, nicoise kimagozva

vöröshagyma, apróra vágva (elhagyható)

bors, törött fekete (elhagyható)

Utasítás

1. Olvassza fel a halat, ha fagyasztott. Öblítse le a halat; papírtörlővel töröljük szárazra. Az öntethez egy kis tálkában keverjük össze az ecetet és a medvehagymát. Belekeverjük a mustárt. Vékony, egyenletes sugárban, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az olajat. Keverje hozzá a szardellat; ízlés szerint sóval és fehér borssal ízesítjük. Távolítson el 1 evőkanál öntetet a halkeféléshez; tálalásig tedd félre a maradék öntetet.

2. Melegítse elő a brojlert. Kenje meg az 1 evőkanál öntettel a halpecsenyék minden oldalát. Helyezze a halat egy brojlerserpenyő zsírozott, fűtetlen rácsára. Süssük kb. 4 hüvelyknyire a tűzről 8-12 percig, vagy amíg villával teszteljük a halat, és a sütés felénél óvatosan elfordítjuk. (Vagy süsse meg a halat egy fedetlen grillsütő zsírozott rácsán, közvetlenül közepes szén felett 8-12 percig, a grillezés felénél óvatosan fordítsa meg. ) Vágja szeletekre a halat.

3. Közben egy lefedett, közepes lábasban főzzük meg a burgonyát nagy mennyiségű forrásban lévő vízben 7 percig. Adjunk hozzá zöldbabot; főzzük még körülbelül 2 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. Lecsepegtetjük és kissé lehűtjük.

4. Tálaláskor halat, burgonyát, zöldbabot, salátalevelet, retket és olajbogyót tálaljon. Kívánt esetben lilahagymával és fekete borssal díszítjük. A maradék öntettel tálaljuk.

Táplálkozási adatok (adagonként)

Kalória 282, zsír 10 g, koleszterin 51 mg, nátrium 408 mg, telített zsír 1 g, fehérje 31 g, rost 4 g, szénhidrát 17 g

Szerkesztői források és tények ellenőrzése

Forrás: Diabetic Living

Mutass kevesebbet

Iratkozzon fel cukorbeteg hírlevelünkre!

A legújabb a 2-es típusú cukorbetegségben

5 módszer a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére otthoni munka közben

Ne hagyja, hogy a távmunka okozzon vércukorszint-hullámvasutat.  

Írta: Krista Bennett DeMaio 2021. március 31. Szponzorált hirdetési tartalom

Food Rx: Egy endokrinológus megosztja, mit eszik egy nap, hogy segítsen megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget

A Stanford Egyetem egyik orvosa, aki a 2-es típusú cukorbetegségben és elhízottságban szenvedők kezelésére specializálódott, arról beszél, hogy alattomosan kell zöldséget enni, rizst osztani. . .

Írta: Kate Ruder 2021. március 18

A 2-es típusú cukorbetegség a Parkinson-kór fokozott kockázatával függ össze

A genetikai adatok arra utalnak, hogy közvetlen kapcsolat lehet a 2-es típusú cukorbetegség és a mozgászavar magasabb kockázata, valamint annak progressziója között. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 12

További bizonyítékok A heti egyszeri Semaglutid injekció segít a cukorbetegeknek a fogyásban

A 2-es típusú cukorbetegség kezelésére Ozempic és Rybelsus márkanéven alacsonyabb dózisban értékesített szemaglutid biztonságos és hatékony lehet a krónikus testsúly esetén is. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 8

8 dolog, amit a cukorbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 oltásról

Tudjon meg többet a COVID-19 oltások biztonságosságáról, hatékonyságáról és fontosságáról, ha Ön vagy szerettei 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

Írta: Kate Ruder 2021. január 21

Van kapcsolat a 2-es típusú cukorbetegség és a levegőszennyezés között?

Új tudományos tanulmányok arra utalnak, hogy a levegőszennyezésnek való kitettség befolyásolhatja a cukorbetegség kockázatát, és megnehezítheti a betegség kezelését, ha Ön. . .

Írta: Kate Ruder 2021. január 20

A metformin egészségesebb terhességhez vezethet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő nőknél

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő terhes nők, akik metformint szedtek, kevésbé híztak, kevesebb inzulinra volt szükségük, és kisebb volt a nagy csecsemők születésének kockázata. . .

Lisa Rapaport 2020. december 10

A legtöbb cukorbeteg esetében nagyon magas lehet a halálos szívbetegség kockázata 10 éven belül

Az új tanulmányi eredmények hangsúlyozzák a szívbetegség kockázati tényezőinek kezelésének fontosságát, ha 2-es típusú cukorbetegségben szenved.

Melissa John Mayer 2020. december 1

Mediterrán diéta, amely 30 százalékkal csökkenti a cukorbetegség kockázatát nőknél

A húszéves követési eredmények segítenek megvilágítani a szervezet kulcsfontosságú útjait, amelyek segítenek megmagyarázni ennek a népszerű étkezési stílusnak a védő előnyeit.

Comments are closed.